Inkomenszekerheid

Iedereen verdient een vast contract

Iedereen verdient een vast contract

Een VastContract 2.0 is voor iedereen gelijk. We zijn solidair en je bent verzekerd van inkomen; juist ook als het tegen zit. Wanneer een werkende deelneemt in een collectief, dan wordt hij of zij beloond vanuit de loonwaarde. Vanuit een kostprijs/factuur wordt er bepaald wat iemand krijgt voor zijn of haar kostbare tijd.

Afspraken

Omdat je de kostprijs van jouw activiteiten weet, heb je meer regie over je inkomen. Zo bepaal je veel zaken vanaf nu zelf. Hoeveel vakantiegeld wil je sparen en vooral wanneer wil je dit uitgekeerd krijgen? Hoeveel vrije dagen wil je sparen en heb je wel genoeg aan 24 dagen in totaal? Als onderdeel van VastContract 2.0 word je gefaciliteerd om verstandige keuzes te maken, maar snij je jezelf nooit in je vingers omdat we er altijd zijn om je te assisteren.

  • Het uurtarief is een all-in tarief. Werkenden nemen de regie met eenvoudige handvatten, waarbij alle zekerheden altijd goed zijn geregeld.
  • Vanzelfsprekend maak je een afspraak over de uren per week die je in elkaar investeert. Dit is minimaal drie en maximaal 40 uur.
  • Met de opdrachtgever maak je afspraken over een eigen risico bij aanvang van de samenwerking, deze is maximaal twee maanden. Binnen een werknemerscollectief loopt dit geleidelijk na één jaar af voor rekening van de werkgever.
  • Overige afspraken liggen vast in het collectief. Afhankelijk van het type collectief geniet je van andere collectieve afspraken die vooraf duidelijk en transparant zijn weergegeven.
  • Preventief & proactief

    Direct een VastContract 2.0 klinkt bijna te mooi om waar te zijn, het klinkt als eindelijk een onvoorwaardelijk basisinkomen. Een VastContract 2.0 met inkomenszekerheid vraagt wel om een proactieve deelname om de belofte van inkomenszekerheid samen waar te maken. Vanuit je loopbaanfonds kun je in je carrière investeren, zo kost inkomenszekerheid dus niets extra. Samen met professionele marktpartijen weten we wat de arbeidsmarkt vraagt. Door eenvoudige en korte assessments en de juiste vragen kunnen wij je met klem adviseren om te werken aan je skills en gezondheid, zodat jij altijd perspectief houdt op werk en inkomen, wat er ook gebeurt: alles om jouw inkomenszekerheid te garanderen.

    CAO

    Wanneer je huidige opdrachtgever is aangesloten bij een algemeen verbindend verklaarde cao, dan behouden we de pensioenregeling en ijken we de minimumtarieven. Dit kan alleen als we je minstens gelijkwaardige voorwaarden bieden, maar in alle situaties bieden we je veel meer. Een spaarpot voor later is er voor alle deelnemers, de reserves die in de fondsen zitten en niet nodig zijn na één jaar vallen automatisch in een persoonsgebonden pensioenproduct, zo spaart iedereen voor later en blijft jouw geld van jou!

    Werkgeversverklaring

    Het liefst zien we de werkgeversverklaring verdwijnen en dat je gewoon toegang hebt tot zelfstandige woonruimte met een goedkope hypotheek op basis van het werk- en loonverleden. De regels rondom de werkgeversverklaring kunnen wij helaas niet aanpassen, maar wij bieden je meer dan baanzekerheid, wij bieden je zelfs inkomenszekerheid. Wanneer je langer dan drie maanden in het VastContract 2.0 werkt, dan ontvang je, onder de voorwaarde dat je proactief meewerkt aan je loopbaan, een werkgeversverklaring met vast contract.

    Beëindiging

    Wanneer, in een collectief, de samenwerking door de werkgever is beëindigd, dan is er sprake van één maand opzegtermijn en tot twee maanden transitievergoeding indien nodig. Samen heb je de taak om ervoor te zorgen dat de werkende geen inkomensverlies heeft en te helpen van werk naar werk. Mocht iemand van werk naar werk komen, dan is er geen transitievergoeding verschuldigd, omdat er voldaan is aan de transitie. Mocht achteraf blijken dat er toch inkomensverlies is, dan is de transitievergoeding alsnog verschuldigd.

    Wanneer de werkende ervoor kiest om de samenwerking op te zeggen en één maand opzegtermijn in acht heeft genomen, dan is er altijd sprake van twee maanden eigen risico. Maar, ongeacht de reden: mocht het inkomensverlies langer duren dan twee maanden, dan is er recht op een uitkering.

    De ideale droombaan vind je niet vanuit een uitkeringssituatie, maar van werk naar werk; zoals 95% van alle werkenden nu ook al doet. Daarom stimuleren we de transitie van werk naar werk en voorkomen we inkomensverlies en problematische situaties.

    Beëindiging bij een zelfstandigencollectief

    Wanneer je in een zelfstandigencollectief zit, heb je standaard twee maanden eigen risico omdat je geen vaste opdrachtgever hebt. Samen met je opdrachtgever kun je wel dezelfde rechten opbouwen als in een werknemerscollectief, maar dit is afhankelijk van de afspraken die je maakt met je opdrachtgever. Werk je voor een werknemerscollectief, dan word je automatisch deelgenoot van dat collectief met de bijkomende rechten.

    Inschrijven voor de nieuwsbrief

    Let op!

    Deze website is gemaakt om met elkaar de arbeidsmarkt van morgen te bouwen en werkenden inkomenszekerheid te geven. Wil jij ook bijdragen aan de arbeidsmarkt van morgen?